Hydrocultuur

Hydrocultuur is een techniek die wordt gebruikt om planten te laten groeien op kleikorrels. In plaats van gewone potgrond haalt de plant zijn voedingsstoffen uit een met voedingsstof verrijkt water. Deze cultuur wordt vaak toegepast op kantoren, omdat ze weinig onderhoud vergen, maar uiteraard leent hydrocultuur zich ook uitstekend voor thuis op de vensterbank of voor grote kamerplanten. Wilt u meer weten over deze manier van planten verzorgen en planten groeien? De medewerkers van Tuincentrum De Wildernis kunnen u hier alles over vertellen!

Voordelen hydrocultuur

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden. U geeft dus nooit te veel of te weinig water. Bovendien is de kans op ziektes erg laag, omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels. Een ander voordeel is dat er verschillende planten in één bak gezet kunnen worden omdat elke plant zelf zoveel water met voeding opneemt als hij zelf nodig acht. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat een hydrocultuurplant ook af en toe verpot moet worden. Doe dit echter pas als er veel wortels onder de binnenpot groeien. Bij het verpotten hoeft u de binnenpot niet te verwijderen, maar de oude binnenpot gewoon in een nieuwe, grotere binnenpot zetten.

Hydrocultuur planten bij Tuincentrum De Wildernis

Hydrocultuur planten in omgeving Rhenen en Veenendaal

Al het materiaal wat u nodig heeft, is bij Tuincentrum De Wildernis los verkrijgbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan een watermeter, plastic binnenpotten, kleikorrels en voedingsstof. Lees bij het aanschaffen van de plant de verzorgingstips goed door. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u ook advies en tips geven hoe u het best de planten op deze manier kunt verzorgen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Bloemen Bestellen