Meer decembersfeer

Meer decembersfeer

Buiten is het donker en kaal. We zijn druk met voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Bezoek ons tuincentrum in Achterberg, Veenendaal, Rhenen en Elst (Utr.) en creëer in een handomdraai meer sfeer in huis, tuin en op het balkon.

Sfeermakers in huis

  • Een kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken. Kijk op onze kerstafdeling ook naar nieuwe decoraties in verrassende kleuren voor wat extra glans.
  • Geen plek voor of zin in een kerstboom? Hang dan eens wat decoraties in je kamerplanten, bijvoorbeeld een ketting met sterren, wat lichtjes, minikerstballen of gebruik wattenbollen als sneeuwballetjes.
  • Hang een krans of een guirlande van dennengroen aan de kast of tegen de schoorsteenmantel. Je maakt deze makkelijk zelf of kies een kant-en-klaar exemplaar in ons tuincentrum in Achterberg, Veenendaal, Rhenen en Elst (Utr.).
  • Hang een bosje mistletoe of maretak met een mooie strik aan het plafond in de hal of aan de kroonluchter in de woonkamer. Mooi om te zien en je hebt altijd een goede smoes om een dierbare spontaan een kus te geven.
  • Je hebt nu ruime keuze uit rood- of witbloeiende kamerplanten als cyclamen, kerststerren en amarylissen en er zijn ook al voorjaarsbloeiers als hyacinten en narcisjes in pot.
  • Vul hoge vazen met amarylissen en eucalyptus en drapeer eventueel nog een mooi kralensnoer tussen de stengels en langs de randen van de vaas.
  • Kaarsen en waxinelichtjes: hiervan heb je er nooit genoeg. Kies ze op geur of in dezelfde kleur als de kerstballen of het tafelgoed.
  • Drapeer slingers met lichtjes of met zilveren of gouden kralen rond een lamp, een krans, losjes op tafel of tussen een verzameling kerstballen op een mooie schaal.

Sfeermakers voor buiten

  • Vul potten en manden met bloeiende kerstroos (Helleborus), Skimmia, heide, winterviolen, bergthee (Gaultheria) of parelbes (Pernettya) en plaats deze op de tuin- of balkontafel en bij de voordeur.
  • Maak of koop een decoratieve kerstkrans voor aan de voordeur. Drapeer er eventueel nog een lichtsnoer omheen.
  • Hang lichtsnoeren of netten in struiken bij de voordeur, het terras of op het balkon. Of drapeer ze door een boom, over de pergola of de balkonreling.
  • Koop een vuurkorf met Zweedse fakkel voor op het terras.
  • Hang vogelvoer in de boom, of het nu een met zaden en noten gevulde silo, een pindaslinger of vetbol is. Tegen de schuur, garage of tuin- of balkonmuur kun je speciale houders voor fruit of vogelpindakaas hangen. Wie wordt er nu niet vrolijk van al dat gefladder en gekwetter?

Het team van ons tuincentrum in Achterberg, Veenendaal, Rhenen en Elst (Utr.) wenst je heel fijne feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Achterberg, Veenendaal, Rhenen en Elst (Utr.) geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
Bloemen Bestellen