De ins en outs over gras maaien

De ins en outs over gras maaien

Voor optimaal gras onderhoud is het noodzakelijk om het gras regelmatig te maaien. Als je hier voldoende aandacht aan besteedt, verklein je de kans op onkruidvorming en grasziektes én blijven de graszoden optimaal verzorgd. Één keer per week het gras maaien is raadzaam, in het voorjaar is twee keer per week de standaard. Als je het maaien goed bijhoudt, kun je optimaal genieten van een mooi groen grastapijt! Daarnaast kun je het gras nog extra boosten met vloeibare gazonmeststof van Wolf Garten, voor snel en kwalitatief onderhoud. Er zijn veel diverse soorten grasmaaiers verkrijgbaar, dus ook daar geven we je vandaag meer informatie over, net zoals het juiste moment én de juiste lengte van het gras.

Het juiste moment om te maaien

Het maaiseizoen is officieel van maart tot oktober, maar het is wel belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Zo is droog weer het beste, omdat door nat gras de grasmaaier kan verstoppen. Na het leggen van nieuwe graszoden zoek je natuurlijk het juiste moment om het gras te maaien. Meestal is het gras na een week volledig aangegroeid, en zou je in theorie dus kunnen beginnen. Om dit te testen til je het gras aan de zijkant van het grasveld voorzichtig op. Lukt dit niet? Dan is het gras voldoende aangegroeid en kun je beginnen met maaien!

De lengte van het gras

Wacht niet te lang met de eerste maaibeurt. Bij een lengte van 4 centimeter moet je het gras namelijk sowieso maaien. Zorg daarnaast ook dat je het maaiafval verwijdert na de eerste maaibeurt. Het volgende punt, de lengte, is ook van groot belang. Bij te laag maaien verslijten de graszoden sneller, dus voor het beste resultaat houd je in het voorjaar een lengte van 3 centimeter aan. In de zomer is 4 centimeter aan te raden om uitdroging en verkleuring te voorkomen.

Bekijk diverse soorten grasmaaiers van Wolf Garten

In het assortiment van Wolf Garten zijn veel verschillende grasmaaiers te vinden. Je kunt kiezen uit vier categorieën: Select, Ambition, Blue Power en Expert. Waar Select staat voor betrouwbaar, eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd, is de Ambition veelzijdiger. De Blue Power werkt efficiënt & milieubewust en de Expert is voor gevorderde tuinliefhebbers met zijn innovatieve technologieën. Voor iedereen is dus een geschikte grasmaaier te vinden, die bij verschillende wensen en voorkeuren past. Voor meer informatie en tevens voor andere producten én tuintips kun je terecht op hun website.

Dit artikel wordt aangeboden door Wolf Garten. Zie voor meer informatie www.wolf-garten.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struiken en kleine bomen die de herfst kleuren

Veel mensen denken dat je na de zomer niets meer kunt planten, maar niets is minder waar. Het najaar is juist een goede tijd om struiken en bomen te planten. En wat te denken van voorjaarsbollen? Die moet je juist in de herfst planten, zodat ze straks profiteren van de vorstperiode die ze nodig hebben om tot bloei te komen. De grond is in september en oktober nog warm en vochtig, zodat struiken, bomen, maar ook vaste planten snel zullen wortelen. Zijn er nog kale plekken in de tuin of staat d...

Lees meer...
Haal de Indian Summer in huis

De dagen worden korter, de herfst dient zich aan. We kunnen niet meer zo lang en vaak van het buitenleven genieten. Maar met een beetje geluk krijgen we nog mooie, zonnige nazomerdagen. Om dat warme gevoel vast te houden op natte, winderige najaarsdagen kun je je interieur opfleuren met kamerplanten en boeketten met fraaie herfstkleuren: vlammend rood, oranje en geel.  

Bladplanten met herfstige kleuren

  • De Calathea is er in heel veel verschillende varianten, met opv...
Lees meer...
11 tuintips voor september

De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen, de eerste paddenstoelen duiken op. Maar wie weet krijgen we nog een mooie, lange nazomer. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: er zijn genoeg klussen en klusjes te doen om nog tot diep in het jaar én komend voorjaar te genieten van een fleurige tuin, mooi balkon en terras.

11 herfstige tuinklussen en -klusjes

  1. Blijf de uitgebloeide bloemen van t...
Lees meer...