De ins en outs over gras maaien

De ins en outs over gras maaien

Voor optimaal gras onderhoud is het noodzakelijk om het gras regelmatig te maaien. Als je hier voldoende aandacht aan besteedt, verklein je de kans op onkruidvorming en grasziektes én blijven de graszoden optimaal verzorgd. Één keer per week het gras maaien is raadzaam, in het voorjaar is twee keer per week de standaard. Als je het maaien goed bijhoudt, kun je optimaal genieten van een mooi groen grastapijt! Daarnaast kun je het gras nog extra boosten met vloeibare gazonmeststof van Wolf Garten, voor snel en kwalitatief onderhoud. Er zijn veel diverse soorten grasmaaiers verkrijgbaar, dus ook daar geven we je vandaag meer informatie over, net zoals het juiste moment én de juiste lengte van het gras.

Het juiste moment om te maaien

Het maaiseizoen is officieel van maart tot oktober, maar het is wel belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Zo is droog weer het beste, omdat door nat gras de grasmaaier kan verstoppen. Na het leggen van nieuwe graszoden zoek je natuurlijk het juiste moment om het gras te maaien. Meestal is het gras na een week volledig aangegroeid, en zou je in theorie dus kunnen beginnen. Om dit te testen til je het gras aan de zijkant van het grasveld voorzichtig op. Lukt dit niet? Dan is het gras voldoende aangegroeid en kun je beginnen met maaien!

De lengte van het gras

Wacht niet te lang met de eerste maaibeurt. Bij een lengte van 4 centimeter moet je het gras namelijk sowieso maaien. Zorg daarnaast ook dat je het maaiafval verwijdert na de eerste maaibeurt. Het volgende punt, de lengte, is ook van groot belang. Bij te laag maaien verslijten de graszoden sneller, dus voor het beste resultaat houd je in het voorjaar een lengte van 3 centimeter aan. In de zomer is 4 centimeter aan te raden om uitdroging en verkleuring te voorkomen.

Bekijk diverse soorten grasmaaiers van Wolf Garten

In het assortiment van Wolf Garten zijn veel verschillende grasmaaiers te vinden. Je kunt kiezen uit vier categorieën: Select, Ambition, Blue Power en Expert. Waar Select staat voor betrouwbaar, eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd, is de Ambition veelzijdiger. De Blue Power werkt efficiënt & milieubewust en de Expert is voor gevorderde tuinliefhebbers met zijn innovatieve technologieën. Voor iedereen is dus een geschikte grasmaaier te vinden, die bij verschillende wensen en voorkeuren past. Voor meer informatie en tevens voor andere producten én tuintips kun je terecht op hun website.

Dit artikel wordt aangeboden door Wolf Garten. Zie voor meer informatie www.wolf-garten.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 redenen om de tuin niet winterklaar te maken

Decennialang was het motto van tuiniers en hoveniers: de tuin voor de winter netjes aan kant maken. Maar het winterklaar maken van de tuin door alle dode, bruine materialen af te knippen en te verwijderen is inmiddels een achterhaald fenomeen.

Lees meer...
Kersttrends 2019

Kerst wordt dit jaar eerder dan ooit tevoren aangekondigd. Op veel plaatsen heeft de gemeente de kerstverlichting al opgehangen en in de winkels liggen de meest uiteenlopende kerstdecoraties vrolijk naast de zakken pepernoten en chocoladeletters.

Lees meer...
15 Tuintips november 2019

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
Bloemen Bestellen