Alles over gras verticuteren

Alles over gras verticuteren

Misschien heb je er al eens van gehoord: gras verticuteren. Zo’n twee keer per jaar is het tijd om het gras in de tuin een schoonmaakbeurt te geven, dat wordt verticuteren genoemd. Het gaat hierbij om het verwijderen van dood materiaal – zoals bladeren en grasafval – waar schimmels zich sneller onder ontwikkelen. De oplossing hiervoor is het ‘uitkammen’ van gras, ofwel verticuteren. Hoe je dit het beste kunt doen leggen we je vandaag uit! Je kunt zowel handmatig als machinaal verticuteren. Aangezien dit een redelijk arbeidsintensieve klus is, is het bij grotere oppervlaktes aan te raden om machinaal te verticuteren. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld de Wolf Garten verticuteermachines.

Machinaal gras verticuteren

Voor grotere oppervlaktes is het zeer raadzaam om een benzine of elektrische machine te gebruiken. In de verticuteermachine zitten messen die doordringen tot de toplaag, het gazonvilt. Hierdoor kan het beluchtingseffect plaatsvinden, waardoor licht, lucht, water en voedingsstoffen weer kunnen doordringen tot de gazonwortels. Voor het beste resultaat geef je het gras daarna nog een extra boost door te zaaien met graszaad & langwerkende gazonmeststof. Het aanbod van Wolf Garten is groot en vooral kwalitatief. Het rendement van de zaadmengsels is groot en vereisen minder onderhoud. De lange termijn meststoffen met BioActive ingrediënten geven jouw tuin een boost en werken op duurzame wijze.

Kies het juiste moment

In het ideale geval verticuteer je het gras twee keer per jaar. Sowieso in de herfst, zodat het gras schoon de winter in gaat. Daarna kun je dit in het voorjaar herhalen, als er geen kans meer is op nachtvorst. Het gras krijgt dan meer zuurstof en neemt de voedingsstoffen beter op. Dat is ook de geschikte timing om kale plekken bij te zaaien. Het klinkt misschien als een hele klus, maar voor optimaal genot van het gazon is dit heel belangrijk. Daarnaast kan machinaal verticuteren je al een hoop werk schelen!

Meer voor optimaal tuin genot

Wolf Garten biedt veel diverse producten waarmee je jouw gazon optimaal kunt onderhouden. Denk aan machines en maaiers, maar ook allerlei snoeigereedschap en zaden. Nieuwe technieken en tijdloos design maken het tuinieren steeds comfortabeler. Zo geniet je optimaal van de tuin en wordt het onderhoud naast makkelijker, ook een stuk leuker! Op de website vind je meer producten en tips voor gazonaanleg, en diverse andere tuintips en onderhoudsproducten. 

Dit artikel wordt aangeboden door Wolf Garten. Zie voor meer informatie www.wolf-garten.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 redenen om de tuin niet winterklaar te maken

Decennialang was het motto van tuiniers en hoveniers: de tuin voor de winter netjes aan kant maken. Maar het winterklaar maken van de tuin door alle dode, bruine materialen af te knippen en te verwijderen is inmiddels een achterhaald fenomeen.

Lees meer...
Kersttrends 2019

Kerst wordt dit jaar eerder dan ooit tevoren aangekondigd. Op veel plaatsen heeft de gemeente de kerstverlichting al opgehangen en in de winkels liggen de meest uiteenlopende kerstdecoraties vrolijk naast de zakken pepernoten en chocoladeletters.

Lees meer...
15 Tuintips november 2019

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
Bloemen Bestellen