Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn een prachtige aanwinst voor uw huiskamer.  Wij verkopen bloeiende kamerplanten in allerlei soorten met allemaal unieke eigenschappen. Kom langs in ons tuincentrum in Achterberg of Veenendaal-West voor ons gehele assortiment bloeiende kamerplanten!

Verzorging van bloeiende kamerplanten

Er zijn natuurlijk allerlei soorten bloeiende kamerplanten die allemaal net even wat andere verzorging nodig hebben. De meeste bloeiende kamerplanten komen echter uit subtropische of tropische landen. Hier zijn zij gewend aan een hoge luchtvochtigheid, u kunt deze hoge luchtvochtigheid nabootsen door de plant te besproeien met water. Door de sproeibeurt voelt het net alsof de planten in een tropische omgeving staan. Vooral in de winter als u de verwarming hoog heeft staan en de luchtvochtigheid laag is, is sproeien met water van belang. Voor vrijwel alle kamerplanten geldt dat 'natte voeten' vermeden moeten worden. Als de wortels van uw bloeiende kamerplant te lang in het water staan is de kans op verdrinking namelijk groot. Ook de beste plek in huis verschilt per bloeiende kamerplant. De meeste bloeiende kamerplanten houden er van om op een plek te staan met veel licht, maar niet direct in de zon. Als zij direct in de zon staan, dan is de kans op verbranding van de bladeren aanwezig. 

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum De Wildernis

Populaire bloeiende kamerplanten

U zult het misschien al hebben gezien in veel woonmagazines, maar de bloeiende hangplant is populair in Nederland. De hangplanten voor binnen die wij verkopen zijn ideaal als u op zoek bent naar een bloeiende kamerplant maar u geen plaats heeft op een kast of op de grond, of als u gewoon even iets anders wilt. Ook grote kamerplanten zijn de afgelopen maanden weer in populariteit gestegen. Grote kamerplanten zijn ideaal om bijvoorbeeld de lege plek waar de kerstboom heeft gestaan na kerst op te vullen. Grote bloeiende kamerplanten zijn ook prachtig te gebruiken als ruimteverdeler in bijvoorbeeld de huis- of slaapkamer. Verder zijn de volgende bloeiende kamerplanten al lange tijd populair onder de Nederlandse bevolking:

  • Chinese Roos - Hibiscus Rosa-Sinensis
  • Flamingoplant - Anthurium andreanum
  • Lepelplant - Spathiphyllum

De Chinese Roos is in verschillende kleuren te koop en staat het liefst op een warme  plaats niet in de volle zon, maar ook niet in de schaduw. De Flamingoplant zult u terugzien in veel verschillende huiskamers. Het is een populaire bloeiende kamerplant die al jaren populair is in Nederland en België. Met goede verzorging gaat de Lepelplant lang mee. De Lepelplant is een plant die witte bloemen heeft die op lepeltjes lijken, dat verklaart de naam. U kunt de verzorging van de lepelplant bijna niet verkeerd doen, de Lepelplant houdt namelijk van water en kan bijna niet verdrinken! 

Bloeiende kamerplanten kopen bij De Wildernis

Bloeiende kamerplanten koopt u bij De Wildernis in Veenendaal-West of Achterberg. Onze medewerkers staan zes dagen per week klaar om u te helpen met de aankoop van een bloeiende kamerplant. Onze medewerkers zijn deskundig en weten goed welke bloeiende kamerplant bij u past. Mocht u vragen hebben over ons assortiment, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Naast bloeiende kamerplanten verkopen wij ook mooie groene kamerplanten en hebben wij een ruim assortiment aan cactussen en vetplanten! Tot ziens bij De Wildernis!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Bloemen Bestellen