Vaste planten

De naam zegt het eigenlijk al: vaste planten zijn planten die jaar na jaar weer terugkomen. Kom langs bij tuincentrum de Wildernis voor de mooiste vaste planten.

Vaste planten in uw tuin

Vaste planten in uw tuin zorgen ervoor dat uw tuin goed gevuld blijft. Met een vaste plant in uw tuin hoeft u niet ieder jaar nieuwe planten te kopen en te plaatsen. Van vaste planten heeft namelijk jaren plezier. In de herfst sterven de meeste vaste planten af tot er eigenlijk niets meer van over is. In het voorjaar komen de vaste planten dan weer vrolijk omhoog. Wij verkopen groene vaste planten en bloeiende vaste planten. In de zomer is ons aanbod vaste planten het grootst; dan verkopen wij veel grote vaste planten die uw tuin goed vullen. Verder kunt u uw tuin natuurlijk ook altijd vullen met ons aanbod rozen en klimplanten!

Verzorging van vaste planten

De verzorging van vaste planten verschilt natuurlijk sterk per plant. Vaste planten kunnen in het najaar 'scheuren', dit gebeurt vrijwel alleen als deze planten te groot worden. U kunt dan gemakkelijk er een stuk afsnijden waardoor de planten verjongen. In de winter kunt u vrijwel alle vaste planten in pot in uw tuin laten staan, de pot moet dan natuurlijk wel wintervast zijn. Uw vaste planten die in de grond staan kunt u het beste verzorgen door alle afgestorven delen te laten liggen. Als u die laat liggen, beschermen deze delen de bodem tegen vorst.

Voordelen van vaste planten

Vaste planten hebben verschillende voordelen:

  • U hoeft niet ieder jaar opnieuw planten te kopen
  • U hoeft niet ieder jaar uw planten in de grond te planten
  • Vaste planten komen ieder jaar weer terug
  • Vaste planten zijn geschikt als vaste basis van uw tuin

Vaste planten koopt u bij tuincentrum de Wildernis

Voor vragen over ons aanbod vaste planten bent u van harte welkom in één van onze tuincentra in Veenendaal of Achterberg. Onze medewerkers staan zes dagen per week voor u klaar en helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikte vaste plant. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. 

Bent u toch op zoek naar éénjarigen planten? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod éénjarigen planten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Bloemen Bestellen