Gazon

Wilt u een mooi gazon in uw tuin? Wij geven u groot gelijk! Een gazon zorgt voor mooi groen in de tuin en is ideaal voor bijvoorbeeld kinderen om hierop te spelen. Bij Tuincentrum De Wildernis in Achterberg bent u op het goede adres voor bijvoorbeeld graszoden om op een handige en snelle manier uw tuin te voorzien van mooi groen.

Gras zaaien of graszoden?

Wanneer u een mooi gazon wilt, kunt u gras zaaien of graszoden leggen. Wanneer u graszoden (ook wel grasmatten genoemd) gaat leggen, krijgt u meteen een mooi, strak en groen gazon. Wanneer u ervoor kiest om gras te zaaien, dan kan het een tijdje duren voordat u een mooi en vol gazon heeft. Het gras kunt u dan het best zaaien van mei tot en met augustus. In principe kunt u de graszoden het hele jaar door leggen, maar niet wanneer het vriest of wanneer het erg warm is. De allerbeste tijd om de graszoden te leggen is in mei. Dat is aan het begin van het groeiseizoen. 

Verschillende soorten gras

Het maakt niet uit of uw keuze is gevallen op graszaad of graszoden: er zijn twee verschillende soorten gras, namelijk siergazon en speelgazon. Wilt u een gazon waar kinderen op kunnen spelen zonder dat het gazon er minder goed uit gaat zien? Kies dan voor een sterke grassoort, zoals speelgazon. Deze grassoort is hier juist voor geschikt en kan tegen een stootje. Het gazon moet regelmatig bemest worden en wij raden u aan om in het voorjaar onkruid en mos te verwijderen. Daarnaast moet het gras natuurlijk ook gemaaid worden. U kunt zich door de medewerkers van Tuincentrum De Wildernis laten informeren welke grasmaaimachine het best bij u en uw tuin past. In ons tuincentrum in Achterberg vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten, zoals grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en veel meer. 

Voor een mooi gazon kunt u terecht bij Tuincentrum De Wildernis in Achterberg!

Graszaad en graszoden kopen nabij Wageningen

Kom gerust eens langs bij Tuincentrum De Wildernis in Achterberg, dé graszoden specialist van Achterberg, Veenendaal en Rhenen voor een mooi en prachtig groen gazon. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze én kunnen u tips geven om het gazon goed te onderhouden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk een keer! 

Bloemen Bestellen