Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn er in twee verschillende soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november. Deze bloembollen moeten in elk geval voor de vorst geplant worden. De bollen hebben de vorst namelijk nodig om later tot bloei te komen. Zomerbollen moeten daarentegen in april/mei geplant worden. In ieder geval na de vorstperiode. Bij Tuincentrum De Wildernis in Veenendaal en Rhenen kunt u ook terecht voor verschillende soorten zaden, zoals groente zaden en kruidenzaden en graszaad.

Voorjaarsbollen en zomerbollen

Bloembollen voelen zich snel thuis en zijn tevreden met elke plekje in uw tuin of in een mooie plantenbak op uw balkon. Eén van de bekendste voorjaarsbollen is natuurlijk de Narcis. Wat leuk en bijzonder is aan dit soort, is dat ze zich vermeerderen en eigenlijk in de grond kunnen blijven. Dat jaar daarop komen ze in in grote getalen weer terug. Uiteraard zijn Tulpen en Hyacinten ook bekende bloembollen, maar deze zijn éénjarig. Bij Tuincentrum De Wildernis vindt u ook verwilderingspakketten. Dat zijn voornamelijk botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals Blauwe druifjes, Narcissen tête-a-tête en Mini-tulpjes. De zomerbollen, zoals Gladiolen, Dahlia's en Anemonen zijn ook éénjarig. U heeft in ieder geval de keuze! Tevens kunt u voorjaarsbollen in het najaar bij ons kopen en deze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en Blauwe druifjes. 

Bloembollen en zaden kopen bij Tuincentrum De Wildernis in Veenendaal en Rhenen

Zaden

In ons tuincentrum in Veenendaal en Rhenen kunt u een ruim aanbod met verschillende soorten zaden vinden. Wij verkopen bijvoorbeeld zaden voor de siertuin, zoals snijbloemen en perkplanten. Daarnaast hebben wij ook zaden voor in de groente- en kruidentuin. Het is tegenwoordig hartstikke hip om uw eigen kruiden te kunnen planten en uiteindelijk daarvan te kunnen eten! Bij ons kunt u ook diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels vinden. Dat is bijvoorbeeld een een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

Bloembollen kopen nabij Wageningen

Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen in Veenendaal en Rhenen. U bent bij ons van harte welkom om ons assortiment met bloembollen en zaden te bekijken. De medewerkers van Tuincentrum De Wildernis kunnen u advies geven over de verschillende bloembollen en zaden. Welke bloembollen kunt u bijvoorbeeld bij elkaar planten voor een mooi resultaat in uw tuin of op uw balkon? Onze medewerkers weten het! Bekijk de openingstijden van Tuincentrum De Wildernis en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Bloemen Bestellen