KiKa Kerstballen

KiKa Kerstballen

Dit jaar kunt u uw kerstboom met hele speciale kerstballen versieren, namelijk de KiKa Kerstballen. Deze kerstballen kunt u in onze vestigingen van De Wildernis in Achterberg en Veenendaal-West vinden. Bij het kopen van de KiKa Kerstbal steunt u Stichting Kinderen Kankervrij. 

De Stichting Kinderen Kankervrij

KiKa, oftewel Stichting Kinderen Kankervrij, vecht al meer dan 15 jaar tegen kinderkanker. Meer dan 550 kinderen in Nederland krijgen kanker. Momenteel geneest daarvan 75%. KiKa wilt dit percentage graag verhogen naar 95%. De stichting zamelt geld in om onderzoeken te kunnen doen naar activiteiten op het gebied van kinderkanker, zoals minder pijn tijdens de behandelingen, hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd en meer genezing. KiKa heeft uw steun dus hard nodig. Koop een KiKa Kerstbal bij Tuincentrum De Wildernis en help de stichting met het doen van deze onderzoeken. Deze kerstballenactie is een initiatief van Tuinbranche Nederland, Tuinzaken, Edelman en Stichting Kinderen Kankervrij.

KiKa Kerstballen kopen bij Tuincentrum De Wildernis

De tekeningen op de KiKa Kerstballen zijn door vier KiKa helden gemaakt: Femke, Judith, Roos en Vera. Zij hebben zelf een verhaaltje geschreven die zij graag willen delen:

  • Femke (10 jaar): "Op mijn kerstbal heb ik Chemo-Kasper getekend. Chemo-Kasper heeft veel vriendjes gemaakt. Hij helpt die vriendjes bij het vechten tegen de kankercellen. Ik wens jullie allemaal een Merry Xmas!"
  • Judith (6 jaar): "In een kamer in het Prinses Máxime Centrum krijg ik infuus met Chemo-Kaspers. Dit zijn de oranje gekleurde puntjes op mijn tekening. Je ziet ze vanuit het zakje en het slangetje naar mijn buik lopen. Daar zijn Jeroen, Jessica, Jesse, Jary en Jurre gezellig bij. De kamer is mooi versierd met sterren. En natuurlijk met een mooie kerstboom!"
  • Roos (14 jaar): "Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis heel veel getekend. En dan alleen mandala's. Zo ging de tijd snel. En ik vind het erg leuk om te doen. Dit is de reden, waarom ik nu ook voor de kerstbal voor een mandala heb gekozen. Tijdens een rotsituatie toch met iets leuks bezig zijn. Het was een mooie en leuke afleiding."
  • Vera (5 jaar): "Ik dacht terug aan de kerst, dat ik in het ziekenhuis moest blijven. Dat zie je op deze kerstbal. Ik wens, dat alle kinderen met kerst thuis kunnen zijn en samen met hun familie en vrienden mooie kerstdagen kunnen vieren. En samen dansen, want dat geeft plezier!"

Deze bijzondere KiKa Kerstballen kosten €4,95 per stuk en van iedere kerstbal gaat er €2,50 direct naar de strijd tegen kinderkanker. Onze vestigingen van De Wildernis in Achterberg en Veenendaal-West zijn twee verkooppunten van de in totaal 160 tuincentra in Nederland die deze KiKa Kerstballen verkopen. Op maandag 24 december wordt bekend gemaakt door Tuinbranche Nederland hoeveel KiKa Kerstballen er zijn verkocht en hoeveel geld er met deze kerstballenactie is opgehaald. Wilt u uw steentje ook bijdragen? Kom langs bij De Wildernis, koop een kerstbal en steun KiKa!

Bloemen Bestellen